Bitcoinin 60 päivän korrelaatio kullan kanssa nousi kaikkien aikojen korkeimmalle

Lippulaiva-kryptovaluutan 60 päivän korrelaatio kultaan on noussut uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan aikaan, jolloin BTC on onnistunut pysymään 10000 dollarin rajan yläpuolella.

Coin Metricsin tietojen mukaan BTC: n 60 päivän korrelaatio kullan kanssa saavutti 0,5, uuden kaikkien aikojen korkeimman nousun, joka alkoi heinäkuussa, kun bitcoinin hinta oli vielä vakiintumassa 0,000 dollarin rajan ympärillä, on kasvanut jatkuvasti

Joillekin sijoittajille bitcoinin ja holdin välinen hintatoiminta on ollut viime kuukausien aikana tiukasti linjassa osittain Yhdysvaltain dollari-indeksin (DXY) vuoksi. Mukaan MarketWatch fiat valuutan arvo on ollut laskussa yhtäjaksoisesti vuodesta lyömällä 102 jälkeen maaliskuun markkinoiden luhistuminen.

Bitcoinin ja kullan välinen korrelaatio oli vieläkin korkeampi Bitcoin Code syyskuun salausmarkkinanäkymässä, kun se oli 0,8. Arvo oli kuitenkin niin korkea, kun Bloomberg laski tietojen välisen yhteyden kuukausittain.

On syytä huomauttaa, että Coin Metricsin alustoilla bitcoinin 90, 180 ja 360 päivän korrelaatio kullan kanssa ei ole kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla ja laski elokuun jälkeen. Joidenkin mielestä lippulaiva-kryptovaluutta on kuitenkin arvovarasto, joka voi suojata salkkuaan talouskriisiltä.

Dollarin heikkous on hyödyttänyt sekä kultaa että BTC: tä, kun inflaatiota pelkäävät sijoittajat ovat siirtymässä kohti turvallisempaa omaisuutta. Bloombergin syyskuun kryptomarkkinanäkymät viittaavat siihen, että BTC: n hinta voi jatkaa nousua samoista syistä, jotka auttoivat kultaa.

Bloomberg-tutkija Mike McGlone kirjoitti:

Kullan ja Bitcoinin hintaa tukevat ensisijaiset ominaisuudet – rajoitettu tarjonta, arvon säilyttäminen, monipuolistaja ja näennäisvaluutta – jatkuvat mielestämme ennennäkemättömän kvantitatiivisen keventämisen maailmassa.

Ennennäkemätön määrällinen keventäminen, johon McGlone viittaa, on nykyinen taktiikka, jota keskuspankit käyttävät elvyttääkseen taloutta COVID-19-pandemian vaikutusten seurauksena. Määrällinen keventäminen on auttanut keskuspankin taseen nousua yli 7 biljoonaan dollariin tänä vuonna.